Trochu se zdráháme označovat začátek září jako nový “školní” rok, když se školou nemáme nic společného, pravdou však je, že i u nás je to jeden ze dvou milníků v průběhu roku, které považujeme za nový začátek. Leden je tím prvním a druhým právě září, kdy vnímáme zvýšený příliv nových zájemců a nasazujeme nové aktivity.

Novinkou letošního září bylo přidání dalšího kurzu italštiny pro začátečníky s lektorkou Táňou Čechovou. Máme radost z rozšíření stávajícího klubu přátel Itálie a jejich nadšení se naučit něco nového.

Druhou novinkou v programu je pak Parkinson klub, kterým usilujeme o to být zde i pro klienty, kteří se potýkají s nějakým závažnějším zdravotním oslabením, zde konkrétně s Parkinsonovou nemocí, a pomoci jim vést kvalitní a aktivní život. V rámci klubu plánujeme především pravidelné cvičení, ale i setkávání s logopedem, trénování paměti či přednášky s odborníky. Hlavním cílem je sdílení v kruhu lidí, kteří mají stejné onemocnění a tím nacházet cenné informace a pochopení. První setkání nás utvrdilo v tom, že podobný klub v našemu regionu absolutně chybí.

Třetí novinkou je nově otevřená lekce FYZIO cvičení s fyzioterapeutkou Karolínou Uhlíř. Cvičenci, kteří s Karol začali cvičit od ledna jsou z výsledků cvičení nadšeni a proto jsme se s lektorkou domluvili na přidání ještě jedné lekce. Zde ještě zbývá pár nových míst pro nové cvičence, proto pokud se vám hodí být v úterý od 8.30 na Zimním stadionu, ozvěte se nám. Tímto máme v zrcadlovém sále slušný monopol, zabíráme kompletní úterní, středeční i čtvrteční dopoledne, celkem 9 lekcí pro zhruba dvě stovky cvičenců!

A od listopadu nás čeká další novota, a sice Kurz španělštiny pro začátečníky. Tyto lekce povede zkušená rodilá mluvčí, která sice pochází z Kolumbie, ale trvale žije na Příbramsku. Jmenuje se Patty Moreno a své učitelské praxi se věnuje již přes 10 let. V jejích hodinách nebude chybět individuální přístup, tempo přizpůsobené přání skupiny a veselá nálada.

Klubovna a kontaktní místo

Adresa

Na Příkopech 103, 261 01 Příbram I