Radka Lienertová DiS.

Radka vede ve Fit senioru skupinový zpěv. Ustálenou skupinku nadšených zpěváků motivuje k poznávání svých hlasových kvalit a možností. Neustále společně vymýšlí nové a nové možnosti, jak radost ze zpěvu ještě více prohloubit. Pohrávají si s tóny a barvami hlasů, pomáhají si s rytmikou s využitím perkusivních nástrojů a především si všichni celý tvůrčí proces neskutečně užívají. Radka pracuje s písněmi jako s příběhy. Zpěváci tak mohou snáz proniknout do jejich poselství a vkládat do nich ten pravý prožitek. A protože se ví, že základem zpěvu je dech, nechybí v lekcích ani techniky dechu, které napomáhají lépe pracovat s bránicí. ve sboru se zpracovávají písně, které se účastníkům líbí, i když primárně pro sbor třeba ani určené nejsou. Nejdůležitější je, že tato hudba všechny zúčastněné baví.

Radka absolvovala na Lidové škole umění hru na klasickou kytaru. S vystupováním na folkové scéně začala ve 13 letech. V 15 založila dívčí kapelu Maděrky, se kterou se věnovala především gotickým latinským písním a vlastní tvorbě. Později ji uchvátila Irish music, které se věnuje dodnes. Kromě kytary hraje převážně na rytmické nástroje, jejími nejoblíbenějšími jsou irský bodhran, africké djembe a španělský cajon. V současné době zpívá a hraje na percussion ve skupině JeDaRa, která se věnuje převážně směsici folku, blues a world music. V roce 2013 se začala pracovat jako lektorka volného času a spoluzaložila Studio pohoda, kde se věnovala především pořádání kurzů prožitkového zpěvu a vedení sborů a hudebních workshopů.

V Příbrami učí Radka zpívat nejen seniory, ale všechny věkové kategorie. Kromě Fit senioru vede i dětský sbor a kurz hraní na bubny v Domě dětí a mládeže.

Klubovna a kontaktní místo

Adresa

Na Příkopech 103, 261 01 Příbram I